Nyomtatás takarékosan

Egy cég költségeinek akár tíz esetenként húsz százalékát is kitehetik a nyomtatási és másolási költségek. Ebben természetesen az áram- és karbantartási költségek mellett a papír és a festékanyag és annak kiszállítási ára is benne van. Azonban festékpatronok többségét többszöri felhasználás jellemzi, hiszen 3-4 alkalommal is újratölthető, ami több tízezer forintos megtakarítást eredményezhet. A környezetvédelem is fontos szerephez jut az újratöltés, hiszen rengeteg lassan lebomló káros anyag kerül vissza a természetet szennyező körforgásba.

Tapasztalatból tudom, hogy egy-egy főiskolai vizsgaidőszak kb. 4-5 patront jelent, ha átlag 5.000 Ft-os árral számolom, akkor minimum 20 ezer forintomba kerül a felkészülés és a szükséges dokumentumok nyomtatása.

Tudni kell azt, hogy a nyomatköltségek igen változatosak, hiszen egy tintasugaras nyomtatónál egy színes oldal kinyomtatása 20-50 Ft jöhet ki, míg egy nagy teljesítményű digitális fénymásolónál (fekete-fehér nyomat esetén) mindössze ennek egytizede.
Üzletünkben 8 Ft/oldal az A/4 méret fekete-fehérben.

Szintén tapasztalatból tudom, hogy meglévő céges és magánszemély partnereink éves szinten sok tízezer forintot megtakarítanak.

A nyomtatási költségek tintasugaras nyomtatóval:

Számoljunk…

Egy patron kapacitása átlag 100 oldal. A patron ára utángyártottból (pl. HP-21 fekete) 4000 Ft.
Egy darab A/4 lap ára átlag 2 forint/darab. Az összköltségünk egy lapra levetítve: 42 Ft. Havi 200 oldal esetén (átlag háztartás… két szülő, két iskolás gyerek) havi 8400 Ft, éves szinten 100800 Ft.

Ugyanez utántöltött patronnal: töltési ár 1500 Ft +200 Ft a lapköltsége = 1700 Ft.
Oldalanként 17 Ft, havi 200 oldallal számolva 3400 Ft, és évente 40800 Ft.
A különbség = 100800 – 40800 = 60000 Ft
Évente 60000 Ft!!! .

Legfrissebb Blogbejegyzések

  • Bélyegzőt azonnal!
    Bélyegzőt szeretne? Oldalunkon megrendelheti és mire befárad érte üzletünkbe, már kész is van. Használja ki oldalunk gyorsaságát, hogy minél gyorsabban elkészíthessük céges bélyegzőjét. Egyszerűen gyorsan adhat le rendelést és bélyegzőink…
  • Egyedi Fényképes Ajándékok
    Búcsúzik a nyár... Lassan beköszönt az ősz, és közeleg a tél is. Ajándékokra pedig szükségünk lesz az év második felében is. Tudta, hogy nálunk teljesen egyedi ajándékokat készíttethet? Bizony! Egyedi…
  • Céges bélyegzők készítése 10 perc alatt
    Céges bélyegzőt szeretne? Látogasson el üzletünkbe és 10 perc alatt elkészítjük céges vagy egyéni vállalkozós bélyegzőjét. Gyorsabban szeretne bélyegzőt? Oldalunkon van arra lehetőség, hogy megrendelje a kívánt bélyegzőt pár egyszerű…

Akciók

Összes akció