Patron töltés

Kifogyott a festék?      Újratöltetné?      Újat szeretne?

Hozza el üzletünkbe kifogyott tintapatronját és mi feltöltjük.

 Tintapatron töltés Miskolc

Minden utántöltésre 100% Garanciát vállalunk!

 

Az alábbi típusokat csak egyszer töltjük:

Canon PG510, CL512, CL511, CL513, PG540, CL541, PG545, CL546 de csak abban az esetben tölthetők, ha nem száradtt be a patron.


 

Néhány szó az utántöltésről

Gyakran felmerül a kérdés vajon az utántöltés tényleg károsíthatja a nyomtatót?

Erre a válaszunk NEM, de csak akkor ha bizonyos játékszabályokat betartunk. Kezdjük a tintasugaras nyomtatóknál. A működési elv bizonyos feltételeket követel meg, miszerint a tintasugaras nyomtatók neve rejti a megoldást részben. TINTASUGARAS: ez az elv azt jelenti hogy egy szűk fúvókajáraton keresztül préselt tinta alkotja a nyomtatási képet. Mindez persze nagyon pici méretekben zajlik, és az átlagemberek elöl rejtve maradnak a részletek. A tinta mint folyadék kitágul magas hő hatására, és szinte felrobban, és ez a robbanás juttatja nagy sebességgel a papír felszíne felé ( no meg a gravitáció ). Ennyi az elvről elég is… Mik azok a játékszabályok amiket be kell tartanunk.

Két féle nyomtatót kaphatunk napjainkban, az egyik amelyiknél a nyomtatást végző fej a tintapatronon van, a másik ahol a nyomtatófej a nyomtatóba van integrálva.

Nézzük az elsőt: Ennél a típusnál nem okozhatunk különösebb problémát az utántöltéssel, hiszen a patronok cseréjével az esetlegesen kialakult hibákat megszüntethetjük. Gazdaságosan nyomtathatunk, többször tölthetjük, kiváló minőségben nyomtathatunk.

A második esetben: Itt már nagy odafigyelést igényel a dolog, mivel itt tulajdonképpen csak a tintatartályokat cseréljük vagy töltjük, és a nyomtatófej marad a nyomtatóban. Ennél a típusnál nem mindig szabad használni töltött patront. A fej nagyon érzékeny, és szüksége van a tintára mint hűtőfolyadékra, nyomtatás közben. Amint megszűnik a hűtés, úgy sorra mennek tönkre a fúvókák, miközben a nyomtató sokszor felfűti a fúvókákat és így rövid idő alatt tönkremehet a nyomtatófej, és ennek cseréje már biztosan drágább mint egy új nyomtató.Ezeknél a típusoknál ritkán használjunk utántöltött patront, inkább eredetit vagy utángyártottat.

Minden utántöltésre garanciát vállalunk.

Érdemes tudni, hogy nem minden töltés sikeres, helyesebben fogalmazva nem a töltés miatt lesz hibás egy tintapatron, hanem általában 3 ok miatt lehet eredménytelen a nyomtatás.

Fontos a helyes hiba megállapítás ezért ezt pontosan leírjuk.

 1. hibajelenség
  A töltött patront a nyomtatóba visszahelyezve nem nyomtat, viszont behúzza a papírt, de hiányos a nyomtatási kép vagy semmi nem látszik rajta. Ilyenkor a patron elektronikai része működik hiszen a papírt behúzta a nyomtató. A hibát az okozza hogy egy kis levegő vagy száraz tinta szorult a nyomtató fej mögé. Ebben az esetben fordítsuk úgy a patront, hogy a fej legyen felfelé, ez a fej a patron címkéjével ellentétes oldalon van. Cseppentsen lehetőleg alkoholos ablaktisztító folyadékot a fejre kb 3 cseppet. Várja meg amíg beissza a fej a folyadékot, és ha már beitta, ezzel a felszínnel lefele nyomja rá a patront egy papírzsebkendőre, vagy papírtörlőre (ügyeljen hogy minél vastagabb rétegben legyen alatta papír) A fekete tintapatronnak egy fekete téglalap alapot kell telibe elszíneznie, ha színes a patron akkor három egyenlő méretű színt kell látnunk. Helyezze vissza és ismételje meg a nyomtatást.
 2. hibajelenség
  A visszahelyezett patron nem nyomtat, a papírt sem húzza be, és a nyomtatón folyamatosan villog hogy valami hiba van. Ebben az esetben minden bizonnyal tönkre ment a fej elektronikája, nem tehet mást mint hogy vesz egy új patront. Őrizze meg a hibás patront a garanciaérvényesítés miatt.
 3. Hibajelenség
  Nem érzékeli a patront a nyomtató, hiába igazította meg, hiába indította újra, azt a hibaüzenetet kapja hogy nincs tintapatron behelyezve. Ennek a hibának az oka megegyezik a 2. hibajelenséggel. Bizonyos típusok nem közlik a konkrét hibát.

Legfrissebb Blogbejegyzések

 • Bélyegzőt azonnal!
  Bélyegzőt szeretne? Oldalunkon megrendelheti és mire befárad érte üzletünkbe, már kész is van. Használja ki oldalunk gyorsaságát, hogy minél gyorsabban elkészíthessük céges bélyegzőjét. Egyszerűen gyorsan adhat le rendelést és bélyegzőink…
 • Egyedi Fényképes Ajándékok
  Búcsúzik a nyár... Lassan beköszönt az ősz, és közeleg a tél is. Ajándékokra pedig szükségünk lesz az év második felében is. Tudta, hogy nálunk teljesen egyedi ajándékokat készíttethet? Bizony! Egyedi…
 • Céges bélyegzők készítése 10 perc alatt
  Céges bélyegzőt szeretne? Látogasson el üzletünkbe és 10 perc alatt elkészítjük céges vagy egyéni vállalkozós bélyegzőjét. Gyorsabban szeretne bélyegzőt? Oldalunkon van arra lehetőség, hogy megrendelje a kívánt bélyegzőt pár egyszerű…

Akciók

Összes akció